There was an error in this gadget

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan


Sahabatku ………..

Sebelum menunaikan ibadah puasa pada 11 ogos 2010 bersamaan 1 Ramadhan 1431..

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa
ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan
hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu saya terlebih dahulu memohon maaf jika saya ada berbuat kesalahan,
baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja, semoga kita dapat
menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T,
insyaallah.

Selamat Berpuasa.

Thursday, August 5, 2010

hey guys


Cantik menarik sihat and de boom...

rebate for korset, jimat rm600 beb. Hurry Hurry
U can call me @ 0193330663

Saturday, July 31, 2010

Sihat Sihat Sihat

Friends,
Mencegah lebih murah dari merawat!
Nak puasa ni, barangkali, kemungkinan kita terkena GASTRIK dan ULSER PERUT. Kalau bkn kita, kawan kita, sedara kita, jiran kita, opis mate kita, sepupu kita, atuk kita.
Penyelesaian untuk semua.......
Sgt sesuai untuk lelaki dan wanita malah anak kecil. Boleh cuba dan rasa sendiri. Penyelesaian juga untuk org sakit pinggang, slip disc, bongkok. Jgn tunggu lama terutama yang sudah mengidap penyakit.

Menurut Nabi Muhammad S.A.W, setiap penyakit itu pasti ada ubatnya.
Sabda Baginda: "Berubatlah, maka sesungguhnya Allah tidak meletakkan penyakit kecuali Allah menyediakan baginya ubat, kecuali satu penyakit, iaitu tua"

0193330663




Wednesday, July 28, 2010

Duit Raya vs Kuih Raya



Mintak mak kuih sepotong, saya mahu makan kenyang perut kosong.. jeng jeng jeng..




Dahulu: Masa time2 kita sekolah dulu, biskut raya kita adalah kuih bangkit, kuih siput, kuih samperit, bahulu, putu kacang,

Sekarang: almond london, chocolate cookies, cheese cake dan mcm2 lagi

Tapikan kalau kita pegi rumah org kg sekalipun (taya pertama), biasanya mmg ada almond london atau london almond ni. Dulu punyalah mahal kalau nk beli. sekarang, sape2 pun boleh beli. terbalik pulak, biskut tradisional yg jadi mahal. Cuba la order rempeyek ker, bahulu ker, kek lapis ker, lagi mahal dari biskut moden. itulah org panggil 'pada masa itu punya harga'.



Tp kalau duit raya dah jadi citer lain.
Dulu: 20 sen or 50sen (paling byk la kalau kutip kat umah org)
Sekarang: rm1 paling sikit. itupun ada yg kata, ala...seringgit jer...

Kalau bab duit, takde yg makin jadi kurang. Bertambah lagi ada. Kalau dulu, bagi rm2. sekarang rm5 atau rm10. Cuba la bagi yang kurang dari tahun sebelumnya, mesti ada yg dengar, " ala kurang la pulak tahun ni makngah kita bagi". Sama ada kita nk buat tak tahu atau perlu buat sesuatu. Budak2 sekarang sudah pandai menilai. Mana kan tidak, harga ais krim pun dah mahal. Jgn salahkan mereka, they're only children. Tak masuk lagi mak ayah, mak saudara, sepupu, dua pupu, sedara sebelah mak, sedara sebelah ayah. DUIT raya yg mereka semua tunggu. Bkn lagi KUIH raya.


Kalau ada duit raya, kuih raya, baju raya, duit balik ke kg, duit balik dari kg ...(berbeza tuh...), duit belanja masa raya, semasa berhari raya, duit daging, duit ayam....semua boleh setel...
Tapi kalau takde...perlu lakukan sesuatu. Jgn biarkan hari raya kita tahun ni, berlalu tanpa keriangan.


Monday, July 26, 2010