There was an error in this gadget

Wednesday, June 30, 2010

its already July 2010

Hari ini 1 Julai. Lagi 6 bulan Insya-Allah kita akan masuk Tahun 2011. 2010 telah berlalu setengah tahun..... Di mana kita sekarang? Masih hidup biasa-biasa?-quote by Dr Azizan. Weh, kejap je kan masa berlalu. waahhh...rasa mcm tak terkejar masa. tp itu adalah sesuatu yg mustahil utk kita ubah. kata pepatah, masa umpama pedang. kalau kita lambat, kita akan dihirisnya. adoi adoi... Apa yg boleh diubah? cara hidup bole, cara mkn bole, cara cakap bole, cara pakai baju bole, cara berjalan bole, saving bole diubah, kereta bole diubah, byk yg boleh diubah tp kenapa kita tak nak berubah? Teknologi semakin canggih..tgk saja la komputer kita. dulu masa i blaja, pkai la monitor n cpu yg besar gedabak. Zaman skang laptop jer..kecik, comel dan bole dibawa kemana2...

typewriter
ni la komputer i dulu

komputer kat rumah...canggih skit jer dari blaja




anak saudara yg 7 tahun dah teror sebut nak main laptop..

Monday, June 28, 2010

Sanggupkan anda berubah??

Terus tersedar krn rasa mcm dah berubah tp byk lagi yg tak berubah.
Prof Mohd Hanim Tahir 'menyedarkannya'. Best aaarrr dia kasik motivasi. Rasa nak lagi.
Sama2 lah kita berubah k
Ruang dan peluang sentiasa ada utk kita semua.
Kalau kita pandai ambil peluang, kita akan jadi org yg lebih baik dari semalam.
Kalau tak nampak peluang, beri ruang pada diri utk nampak peluang.

Thursday, June 24, 2010

Travelling mac 2010

Beijing
Day 1,2,3,4


nampak pun dah tahu dah...sejuk (pic taken from the bus)
forbidden city




happy time- winter time


acrobatic show @ nite

great wall


topi ke or orangnyer yg cute?? ermm...

Bio Ever - cuba try tgk...







Fuhh...td masa pegi jumpa biz partner, pastu dia cite la testimoni terbaru. dia kata krim ni kalau sapu kat belakang...fuhhh...boleh kasi lega bila bangun pagi. maknanya kalau yg susah nk bgn pagi ker atau mmg sakit2 belakang ker, its very good.
Sebelum ni i pun sapu gak tp kat leher n lengan je. Itupun ramai yg dah tegur cakap muka makin elok, cerah dan remaja gitu auwww....
Org perempuan ni mmg takleh ngan cantik2 nih...pantang :)
Meh cuba...baru tau kesannyer...pastukan plus dgn yang ni
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
suspend skit hehehe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



celgynic-sgt bagus kulit, rambut dan jantung

maharani- sesuai utk wanita sahaja

mmg cnfrm mengancam dari segi kulit, perlancaran darah, kecantikan, dan paling2 saya syorkan adalah kwn2 yg sudah berumahtangga....anda takkan rasa rugi...
tp yg masih belum berdua, digalakkan sbb panjagaan awal adalah lebih baik...mencegah lebih baik dari mengubati...
col/sms: 0193330663

Sunday, June 20, 2010

Outing...outing...Fitting

kat pwtc ada ekspo...meriah...ramai org n mcm2 ada....pastu pulak my sister ada konvokesyen kat situ...pastu i pun tertanya2, dia tak g ker kat ekspo tu? ermm...bkn per, sbb takde aper yg dia bwk balik ahaks. yer la kat situ ada mcm2 produk ( malaysian goods product), mamee la, sambal la, jus, 3 in 1 coffee la, kerepek la, la la la la. kalau pegi, cnfrm akan membeli. rm10 in 1 bag. ada mcm2. sokonglah barangan tempatan. promote la pulak kan...
by the way, masa pegi tu tak la ada intention apa2 cuma nk tgk org melayu kita yg dah pandai meniaga ( mmg dah lama pun pandai...) dan berani. for me, kalau berani saja yg boleh bawak kita ke paras yg lebih berjaya. tp jgn la berani tak tentu pasal. kalau bab2 meniaga ni, mesti la berani dan yakin. believe to see, not see to believe. sbb tu i kagum ngan kaum cina berniaga. berani.yakin.komit. ada berani??? :)
Masa kat pwtc, jumpa rakan kongsi, mula2 kat kaunter dia takde org pun. masa i dtg, ramai pulak yg bertanya ( konon2 bwk rezeki kat kaunter dia hehehe..).

Abis round2 kat pwtc.........kita org g fitting la...
yer la...raya nk dekat dah. OOppsss...takler dekat kan tp takde org nk amik tempah baju raya nnt. kesian kat kain2 yg ada dlm almari tuh (memahami....) terperam jer dekat 1 tahun :).
tak la dekat tp tak la jauh sangat....tempah kat kajang. ok la...nmpk mcm cantik jahitan. mula2 nk tempah 1 jer, tup2 tertempah 4 pasang. camner tuh... ermmm...
i bkn selalu pun tempah, setahun hanya 1,2 kali jer tempah baju kurung..maklumlah...jarang2 pkai bju kurung ahaks...

Tuesday, June 15, 2010

BioEver - Forever Young :)

Kecantikan adalah hak milik setiap insan. Baik lelaki mahupun perempuan tak mahu diri kurang cantik. masalah dapat DISELESAIKAN. Tp don wori, tak cantik, boleh bg cantik. jgn rasa rendah diri, kerana kurniaan tuhan mmg sudah cantik. Penuaan bg wanita bermula pd usia seawal 25thn, lelaki 35 thn. Patutlah kuasa membeli terletak pd tgn wanita kannn...kosmetik, lipstik semua utk wanita.
Kulit disatukan oleh jaringan connective yang memberikan kekuatan dan keanjalan pada kulit. Ketika masih muda dan sehat kulit kelihatan halus, anjal dan gumalai, kerana pengaruh jaringan connective yang kuat. Pada saat mulai tua serat-serat ini telah rosak kerana reaksi bahan radikal yang menyebabkan jaringan connective jadi mengeras dan kehilangan keanjalan mahupun kekuatanya. Kulit kehilangan kemampuan untuk menyatukan bagian-bagiannya dan mulai mengendur dan berkerut. Akibatnya kulit yang muda, lembut dan halus akan menjadi kering dan mengeras.

Cream Bio Ever adalah penyelesaian masalah. Fungsi utama adalah menstabilkan hormon, menganjalkan kulit.

Col or sms me utk percubaan percuma 0193330663