There was an error in this gadget

Sunday, June 20, 2010

Outing...outing...Fitting

kat pwtc ada ekspo...meriah...ramai org n mcm2 ada....pastu pulak my sister ada konvokesyen kat situ...pastu i pun tertanya2, dia tak g ker kat ekspo tu? ermm...bkn per, sbb takde aper yg dia bwk balik ahaks. yer la kat situ ada mcm2 produk ( malaysian goods product), mamee la, sambal la, jus, 3 in 1 coffee la, kerepek la, la la la la. kalau pegi, cnfrm akan membeli. rm10 in 1 bag. ada mcm2. sokonglah barangan tempatan. promote la pulak kan...
by the way, masa pegi tu tak la ada intention apa2 cuma nk tgk org melayu kita yg dah pandai meniaga ( mmg dah lama pun pandai...) dan berani. for me, kalau berani saja yg boleh bawak kita ke paras yg lebih berjaya. tp jgn la berani tak tentu pasal. kalau bab2 meniaga ni, mesti la berani dan yakin. believe to see, not see to believe. sbb tu i kagum ngan kaum cina berniaga. berani.yakin.komit. ada berani??? :)
Masa kat pwtc, jumpa rakan kongsi, mula2 kat kaunter dia takde org pun. masa i dtg, ramai pulak yg bertanya ( konon2 bwk rezeki kat kaunter dia hehehe..).

Abis round2 kat pwtc.........kita org g fitting la...
yer la...raya nk dekat dah. OOppsss...takler dekat kan tp takde org nk amik tempah baju raya nnt. kesian kat kain2 yg ada dlm almari tuh (memahami....) terperam jer dekat 1 tahun :).
tak la dekat tp tak la jauh sangat....tempah kat kajang. ok la...nmpk mcm cantik jahitan. mula2 nk tempah 1 jer, tup2 tertempah 4 pasang. camner tuh... ermmm...
i bkn selalu pun tempah, setahun hanya 1,2 kali jer tempah baju kurung..maklumlah...jarang2 pkai bju kurung ahaks...

1 comment:

  1. sesekali keluar macam aritu best jugak kan...takpa pas nih kita kuar for bowling ke movie ke shopping ke spa' ing ke kan kan

    ReplyDelete